Kritiskt säkerhetshål fixat i Klarna Checkout for WooCommerce

Klarna WooCommerce sårbarhet

Klarna gick i veckan ut med nyheten att en säkerhetsbrist upptäckts i Klarnas betaltillägg för WooCommerce.

Företaget Krokedil i Värmland, som skapat betalmodulerna för Klarna till WooCommerce, blev nyligen underrättade om en sårbarhet som gjorde att vilken inloggad användare som helst kunde aktivera, deaktivera och installera andra tillägg på webbplatsen genom Klarna-tillägget.

Några timmar efter upptäckten var sårbarheten fixad och en ny version släppt, men risken är att en del fortfarande kör det gamla tillägget och därmed gör sig sårbara för angrepp. Om ni använder Klarna Checkout for WooCommerce eller Klarna Payments for WooCommerce, se till att ni kör senaste versionen. Om ni är osäkra på hur ni uppdaterar följ Niklas Högefjords instruktioner i Krokedils video:

Du får den här nyheten med många dagars fördröjning, eftersom Klarna bad oss vänta med att gå ut med nyheten tills så många som möjligt hunnit uppdatera. När ni låter Nolaskogsbyrån förvalta er webbplats slipper ni hålla utkik efter såna här säkerhetsbrister. Jag gör jobbet åt er med automatiserade tester som går dygnet runt, och ser till att er webbplats alltid är säkerhetskopierad, uppdaterad och fungerar som den ska.

Var den här artikeln användbar? Dela gärna vidare!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej! Vill du ha tips på hur du som företagare får mer gjort och mer pengar i plånboken? Skriv upp dig på mitt nyhetsbrev: