De tre enda sätten att få ditt företag att växa

Få ditt företag att växa

Det finns bara TRE sätt för ditt företag att växa. Här är de.

Efter 30 års erfarenhet av att hjälpa företag över hela världen att växa så menar affärsutvecklaren och legendaren Jay Abraham att alla andra sätt att växa är underkategorier av de här tre sätten.

Han kom fram till den här slutsatsen efter att konstant blivit tillfrågad av företagsledare hur dom kunde sälja mer och få sina företag att växa.

Här är de tre enda sätten för företagstillväxt och ökad försäljning:

1. Skaffa fler kunder

Att hitta fler kunder är nog det första man tänker på när man vill öka försäljningen, och Jay säger att det här är den enda kategorin majoriteten av företagare satsar på också. Varför det är ett misstag får ni veta nedanför.

2. Få kunden att handla för mer

Du kan skaffa 10% fler kunder, eller så kan du få dina nuvarande kunder att handla för 10% större summa. Dvs. om medelkunden handlar för 1000 kr per år idag, få dom att handla för 1100 kr per år. Öka transaktionsvärdet.

3. Få kunden att handla oftare

Om medelkunden handlar hos dig 1 gång per år, och du kan få medelkunden att handla 2 gånger istället, så har du vips fördubblat försäljningen(givet att kunden handlar för samma summa).

Som sagt, alla andra sätt att få ditt företag att växa är underkategorier av de tre sätten ovanför. Det riktigt magiska händer dock när du kombinerar alla tre sätten för företagstillväxt. Om du bara satsar på att få fler kunder så ger en 10% ökning en tillväxt på 10%, men se nedanför vad som händer med en 10% ökning genom vardera sätt:

Geometrisk företagstillväxt

Med en liten förbättring av varje steg landar vi istället på hela 33% i tillväxt. Lyckas du med att förbättra varje steg med 25% får du nästan en fördubbling av omsättningen, 95%.

Vad är lättast; att nästan fördubbla antalet kunder eller att skaffa 25% fler kunder, sälja för 25% större summor, och få dom att köpa 25% oftare?

Nästa gång du kommer på dig själv med att fundera på hur du kan skaffa fler kunder, fundera istället på hur du kan sälja för mer, eller hur du kan sälja oftare.

Jay Abraham säger att dom flesta personer ger sina företag en linjär tillväxt genom att bara satsa på kundtillväxten. Men när du fokuserar på att öka antalet kunder, och du får dom att handla för större summor, och du får dom att handla oftare, så kommer du se tillväxt i dina inkomster på 100%, 200%, eller mer.

Vad är ditt bästa tips för att skaffa fler kunder, sälja för större summor, eller sälja oftare?

Var den här artikeln användbar? Dela gärna vidare!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej! Vill du ha tips på hur du som företagare får mer gjort och mer pengar i plånboken? Skriv upp dig på mitt nyhetsbrev: